Team Secure Македонија

Зошто да се изврши аПреглед на безбедносен код анализа со TeamSecure?

Нашите луѓе се важни

Преглед на безбедносен код

Прегледот на безбедносниот код е посебна задача што вклучува рачен и / или автоматски преглед на изворниот код на апликацијата со цел да се идентификуваат слабостите во врска со безбедноста во кодот. Нашите експерти го разгледуваат постојниот код и приоритет им даваат на ранливоста во контекст на организацијата на клиентот, со оглед на веројатноста за напад и деловното влијание на повреда. Тие соработуваат со развивачите на апликации за да обезбедат увид и практики за тоа како да го направат изворниот код на апликацијата подобар и безбеден со спроведување на список на најдобри практики за безбедно кодирање, вклучувајќи валидација на влез, параметризирани изјави, практики за безбедно управување со меморија, шифрирање на податоци и многу повеќе

Обезбедување на светот на денешницата и утрешниот ден

Додека некои едноставно се грижат, ние го обезбедуваме светот на денешницата и утрешниот денво Македонија и на други места. Безбедносните слабости ги нарушуваат бизнисите постојано и предизвикуваат огромни трошоци. Дел од нашата мисија како компанија е постојано да ги анализираме најновите ранливости и хакерски трендови и методи, за подобро да разбереме од каде може да дојде следната закана.

Обезбедување на светот на денешницата и утрешниот ден
Започнавме со едноставно набудување

Започнавме со едноставно набудување

Се повеќе компании инвестираат и зависат од дигиталните средства. Ажурирањето со сите технологии станува сè покомплицирано и одзема многу време. Повеќето компанииво Македонија едноставно немаат домашна експертиза или време и знаење како да ги регрутираат потребните ресурси за компјутерска безбедност. Нашата мисија во Team Secure е едноставна. Откријте, ангажирајте и задржете ги врвните таленти за интернет-безбедност. Ова им овозможува на нашите клиенти да останат фокусирани на своите краткорочни и долгорочни цели на проектот и да не се грижат за безбедносните закани.

Потребна ви е помош со Преглед на безбедносен код?

Безбедноста на вашата ИТ инфраструктура треба да биде вашиот најголем приоритет. Контактирајте се со нас.