Team Secure Македонија

Зошто да се вработи А.Менаџер за одговор на инциденти со TeamSecure?

Менаџер за одговор на инциденти - staffing

Менаџер за одговор на инциденти

Одговорот на инцидентот го опишува процесот со кој организацијата се справува со кршење на податоци или сајбер напад, како и начинот на кој организацијата се обидува да управува со последиците од нападот или кршењето („инцидентот“). Целта на овој процес е ефикасно управување со инцидентот, така што штетата е ограничена и времето на враќање и трошоците се сведени на минимум.

Менаџер за одговор на инциденти надгледува тим на ИТ професионалци кои реагираат на сајбер напади, мрежни упади и компјутерски злосторства. Одговорностите се да го насочуваат безбедносниот персонал додека истражуваат нарушувања на безбедноста и спроведуваат контрамерки.

Да се биде менаџер за одговор на инциденти бара техничка експертиза во најмалку две од следниве области: Виндоус диск и мемориска форензика; Облачни операции и инженерство; Следење на мрежна безбедност (НСМ), анализа на мрежен сообраќај и анализа на дневник; Облачни операции и инженерство; Форензика за диск и меморија на Уникс или Линукс; Статичка и динамична анализа на малициозен софтвер; МИТРЕ АТТ & ЦК.

Применетото знаење е задолжително во еден јазик за скрипти или развој (како што е Пајтон).

Зголемена побарувачка заМенаџер за одговор на инцидентиво Македонија

Глобална трка за регрутирање високо квалификуваниМенаџер за одговор на инциденти се интензивира и создава недостиг на пазарот, особеново Македонија . Ние во Team Secure сме специјализирани за идентификување на врвни вработени во сајбер-безбедноста и нивно усогласување со соодветните работни места. Нашите стручни кадри се во можност да извлечат од голем базен на високо квалификувани и искусниМенаџер за одговор на инциденти кандидати и врз основа на нашето искуство во областа на безбедноста, ние сме во состојба да ги процениме вештините, квалификациите и искуството на потенцијалниот кандидат за да обезбедиме совршен кандидат за нашите клиенти.

Зголемена побарувачка заМенаџер за одговор на инцидентиво Македонија
Ангажирајте А. Менаџер за одговор на инциденти - staffing

Нашите луѓе се важни

Просперитетен бизнис има потреба од успешни вработени. За нас во Team Secure, здравјето и благосостојбата на нашите вработени; нашите вработени не само што придонесуваат за раст на нашата организација, туку во исто време тие ги користат своите вештини, знаења и таленти за да постигнат лично исполнување.

FAQ

Дали има какви било однапред трошоци за регрутирање или договорни трошоци при вработување аМенаџер за одговор на инциденти со Team Secure?

Да Потребен ни е почетен депозит што ќе се примени како кредит на вашата прва фактура откако ќе ја вработите вашатаМенаџер за одговор на инциденти . Ако одлучите да не продолжите напред, вашиот депозит ќе биде комплетно вратен.

Како да започнам? Како го вработувам мојотМенаџер за одговор на инциденти ресурс?

Ние го направивме овој процес што е можно поедноставен, сè што треба да направите е да отидете на https://order.teamsecure.io, само пополнете го формуларот и еден од нашите експерти ќе ви врати во рок од 24-48 часа за да го добиете вашиот поставување сметка. Толку лесно!

Кои начини на плаќање прифаќате?

Ние првенствено работиме со банкарски жици и обично работиме во следниве валути: ЕУР, CHF, УСД и GBP. За помали износи, прифаќаме плаќања со сите поголеми кредитни картички.

Може ли мојотМенаџер за одговор на инциденти работа од канцелариите на нашата компанија?

Да Распоредување на лице место наМенаџер за одговор на инциденти персоналот е достапен на барање. Сите вработени во Team Secure ќе го кажат последниот збор за преместувањето затоа што среќата на нашите специјалисти е врвен приоритет за нас.

Сите прилагодувања на трошоците за живот и надоместоците за преместување се пренесуваат на клиентот. Препорачуваме ваков вид на аргументирање за периоди од 3-6 месеци. Се препорачува клиентот што бара долгорочно преместување на лице место, да го извести Team Secure однапред за да можеме да ангажираме специфичниМенаџер за одговор на инциденти кандидати кои бараат преместување.

Зошто не дозволувашМенаџер за одговор на инциденти да работат од дома или од далечина?

Бидејќи е безбедносна компанија, Team Secure е познат како строг кон вработените следејќи ги внатрешните протоколи и безбедносните упатства, од контрола на пристап до складирање на документи и кодови работени на кои се однесуваат на интелектуалната сопственост (IP) на нашите клиенти. Далечинска работа, и хонорарното работење е одлично како концепт, но нашите клиенти, особено компаниите и владите на „Фортун 500“, се многу заинтересирани да се осигурат дека ИП еМенаџер за одговор на инциденти работи на, безбедно се чува.

Колку треба да буџетирам за да најдам аМенаџер за одговор на инциденти со Team Secure?

Започнавме Team Secure со цел: да им понудиме врвни услуги за сајбер безбедност на нашите клиенти и да изградиме заедница на специјалисти за сајбер безбедност, без оглед на нивната локација. Ние ги регрутираме и вработуваме вашитеМенаџер за одговор на инциденти директно, во ваше име. Ние ги плаќаме сите даноци за вработувања и придонесот за вработување кон државата. Без мака за вас. Без комплицирана документација, без административна кавга за вас. Едноставна економија може да кажете.

На пазарот е многу баранаМенаџер за одговор на инциденти , и нема доволноМенаџер за одговор на инциденти да се шета наоколу, затоа цените низ целиот свет се високи.

Кој ги поседува законските права на делото креирано од моетоМенаџер за одговор на инциденти ?

Вие, клиентот! Нашиот тим работи директно за вас и по целосна исплата, сите права на IP, производи и код произведени од Team Secure се ваша сопственост.

Ангажирајте А. Менаџер за одговор на инциденти

Безбедноста на вашата ИТ инфраструктура треба да биде вашиот најголем приоритет. Контактирајте се со нас.